Om #nattåget Stockholm – Malmö

Det uppstod en diskussion på Facebook om betydelsen och fördelarna med att ta nattåget mellan Stockholm och Malmö.

Många väljer att ta flyget för resor mellan dessa orter, ofta omedvetna om nattåget som ett mycket bra alternativ. Det ger ju samtidigt möjlighet till att antingen sova, jobba eller kanske läsa boken du aldrig hinner plocka upp annars.

Visste du att SJ tyvärr har planer på att lägga ner nattåget? Svt skriver om det här och DN skriver om det här. Skåneregionen och representanter från det skånska näringslivet mötte SJ:s ledning tidigare i år. SJ la fram fakta och underlag som visade på att nattåget är olönsamt. Om inte resandet ökar med ca 30 personer per avgång kan nedläggningen bli ett faktum, och då rullar sista tåget den 31 oktober. Sydsvenskan skrev den 8 januari att näringslivet behöver nattåget.

Christer Ljungberg, VD Trivector (@ljungbergsblogg), skrev ett blogginlägg: ”Nattåget är ett effektivt ressätt – fortfarande”.

Så nu är det läge att vi slutet upp och börja resa mer hållbart och i större utsträckning tar tåget. Så nästa gång du ska resa mellan Stockholm och Malmö, ta nattåget!


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Om #nattåget Stockholm – Malmö”

 1. Profilbild för pallelilja
  pallelilja

  Visst är det ofta så att det behövs ett kundunderlag för att en verksamhet ska kunna fortsätta.
  Bra skrivet och bra med länkar till mer information.
  Ju mer det pratas om saken desto större är chansen att antalet resenärer ökar och därmed också att nattågen får vara kvar.
  För visst är det så att tåget är ett betydligt mer hållbart resealternativ.

 2. Profilbild för Täpp-Anders Sikvall

  Jag flög ner på morgonen men tog nattåget tillbaka. Det fungerade riktigt bra och det var mnycket trevligt på alla sätt och vis. Tyvärr blev tåget försenat med över 2 timmar pga ett annat tåg som hade fattat eld någonstans i närheten av Nässjö men vi var ändå i Stockholm igen strax efter 8 på morgonen (tabelltiden var 6.09). Jag kommer resa med det igen eftersom vi har större projekt med bas Malmö just nu. Ett utmärkt sätt att resa medan man sover på natten och med egen kupe och dusch samt frukost är det ungefär samma pris som en övernattning på enkelt affärshotell och vanlig tågresa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.